Un produs Blogger.

marți, 19 iulie 2011

Summer tips and tricks

Hello Hello!!Vara,soare,strand,mare..o multime de lucruri pe care dorim sa le facem in timpul liber in acest anotimp,dar inainte de toate trebuie sa avem in vedere faptul ca datorita factorilor externi ar trebui sa acordam mai multa atentie in acest sezon parului,unghilor si pielii deoarece din cauza tmperaturilor ridicate,a razelor UV,a clorului din apa etc,acestea necesita o ingrijire mai speciala .Pentru inceput vreau sa va vorbesc putin despre par.Nu voi incepe sa va spun cat de nocive sunt razele solare sau clorul din apa pentru par deoarece deja stiti,acesta fiind un subiect foarte dezbatut pe perioada verii.In schimb  va propun niste masti naturale,pe care sa le faceti voi din ce aveti in bucatarie.Unele dintre ele le-am incercat si eu si am fost foarte multumita de rezultat asa ca m-am decis sa va impartasesc si voua cateva secrete.

Masca de curatare

Initial trebuie sa aplici o masca de curatare pentru par. Aceasta masca este necesara de doua trei ori pe saptamana, insa nu in zile succesive. Se dilueaza intr-un litru de apa 10 picaturi de otet si se clateste parul dupa spalare. Apoi se face o masca cu doi castraveti pisati, zeama de la o jumatate de lamaie si cateva linguri de lapte. Se omogenizeaza bine, se aplica pe par si se lasa sa actioneze 15 minute. Atentie, daca parul este vopsit, masca va poate decolora pigmentul. Scoateti lamaia si folositi ceai verde concentrat (cinci plicuri la o cana) – cinci lunguri, acesta nu depigmenteaza. Daca parul este blond, puteti folosi fara probleme lamaia.

Masca hranitoare si racoritoare

Se ia un pumn de frunze de menta proaspata ori se prepara o infuzie concentrata din cinci plicuri de ceai de menta la o cana cu apa fierbinte. Daca ati ales frunzele, acestea se piseaza foarte bine - se adauga apoi cinci linguri de iaurt, o lingura de miere si un castravete pisat cu tot cu zeama. Masca se aplica pe par, se maseaza bine si se lasa sa actioneze o jumatate de ora. Apoi se spala parul cu sampon si balsam si se clateste cu apa din abundenta.
Masca pentru stralucirea parului

Aceasta este o masca pe baza de fructe si se recomada sa folositi cinci sortimente de fructe acrisoare. Va recomand cateva capsune, cateva felii de mar, o pruna si o jumatate de portocala. Se amesteca apoi cu o lingura-doua de miere si se aplica pe par, lasandu-se sa actioneze minim o jumatate de ora. Se spala apoi parul cu sampon si balsam si se clateste cu apa din abundenta.
Masca intens hranitoare

Se foloseste un ou cu tot cu albus, se bate bine si se adauga o banana pisata, doua linguri de iaurt, o lingura de miere si una de ulei de ricin. Se amesteca bine astfel incat masca sa fie bine omogenizata, apoi se aplica pe par si se lasa sa actioneze minim jumatate de ora. Se spala apoi parul cu sampon si balsam si se clateste cu apa din abundenta.Aceasta este preferata mea.!!
Preparatul care ramane in urma aplicarii mastilor se pastreaza la frigider in recipiente care nu permit trecerea luminii (caserole, sticle inchise la culoare etc.). Nu trebuie pastrate mai mult de doua saptamani. 
Sper sa va placa,iar daca incercati va rog sa-mi spuneti cum vi se pare rezultatul.XOXO

2 comentarii:

Madlen spunea...

tare.pacat ca mie imi e lene sa le fac:P

Oana Maria spunea...

mno:P

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates